Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.
 

ΥΠΕΡΤΡΟΦΕΣ

ΥΠΕΡΤΡΟΦΕΣ

Οι υπερτροφές είναι καρποί, η κατανάλωση των οποίων έχει μόνο θετικά αποτελέσματα τον οργανισμό μας,χαρίζοντάς μας δύναμη υγεία και ευεξία.
Ο σύγχρονος τρόπος διατροφής έκανε επιτακτική την ανάγκη για κατανάλωση τροφών που προέρχονται από φυσικές πρώτες ύλες, τροφές που έχουν σαν κύρια δομή τους σιτηρά, καρπούς ή και ρίζες διαφόρων φυτών και δέντρων.

Τις συναντάμε όλο και σε περισσότερα παρασκευάσματα φαγητού, μπάρες δημητριακών ή και σαλάτες, και αυτό συμβαίνει επειδή ανακαλύπτονται συνεχώς νέες ευεργετικές ιδιότητες που κρύβονται μέσα στα συστατικά που συνθέτουν τη δομή του εκάστοτε προϊόντος, παρέχοντας απεριόριστα οφέλη στον οργανισμό μας.

CHIA

Περιγραφή: Πρόκειται για την τροφή με το όνομα Chia, που έγινε γνωστή τα τελευταία χρόνια, αποκτώντας  συνεχώς, όλο και περισσότερους φανατικούς οπαδούς. Οι σπόροι  του φυτού chia, που ανήκει στην οικογένεια της μέντας, αποτελούσαν την απόλυτο αρχαία υπετροφή και  μέρος του καθημερινού διαιτολογίου των Αζτέκων και  των Μάγιας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
GOJI BERRY

Περιγραφή:   Το Γκότζι Μπέρι (Goji Βerry) περιέχει περίπου  25.100 αντιοξειδωτικές μονάδες,  γεγονός που του έδωσε την ονομασία «ελιξήριο της μακροζωίας». Ακόμη, είναι γνωστό και ως «το μούρο της ευτυχίας»,  καθώς θεωρείται ότι αναζωογονεί και δίνει ενέργεια στον οργανισμό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΑΡΩΝΙΑ

Περιγραφή:   Ονομάζεται και «βατόμουρο της νιότης». Διακρίνεται για την ιδιαίτερη γεύση της καθώς και για την υψηλή διατροφική της αξία. Θεωρείται κορυφαία υπερτροφή και τη συναντάμε με διάφορες μορφές όπως μαρμελάδα, χυμό, σιρόπι ή και κρασί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΙΠΠΟΦΑΕΣ

Περιγραφή: Πρόκειται για έναν πραγματικό διατροφικό δυναμίτη, καθώς πλήθος ερευνών το τοποθετούν μέσα στις πέντε πρώτες ισχυρότερες τροφές παγκοσμίως. Παρόλο που στη σύγχρονη Ελλάδα το ιπποφαές χρησιμοποιείται τα τελευταία χρόνια, στην αρχαιότητα η χρήση του ήταν πολύ διαδεδομένη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΚΙΝΟΑ ΚΟΚΚΙΝΗ

Περιγραφή: Η κόκκινη κινόα είναι ένα υψηλής διατροφικής αξίας δημητριακό, με πολλαπλά οφέλη για τον ανθρώπινο οργανισμό, συγκριτικά με τα υπόλοιπα δημητριακά που καλλιεργούνται σήμερα. Πρόκειται για ένα εκλεπτυσμένο και κορυφαίας ποιότητας φυτό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΚΙΝΟΑ ΛΕΥΚΗ

Περιγραφή: Η λευκή κινόα είναι ένα υψηλής διατροφικής αξίας δημητριακό, με πολλαπλά οφέλη για τον ανθρώπινο οργανισμό, συγκριτικά με τα υπόλοιπα δημητριακά που καλλιεργούνται σήμερα.  Πρόκειται για  ένα  εκλεπτυσμένο και κορυφαίας ποιότητας φυτό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΚΙΝΟΑ ΜΑΥΡΗ

Περιγραφή:Η κινόα είναι ένα υψηλής διατροφικής αξίας δημητριακό, με πολλαπλά οφέλη για τον ανθρώπινο οργανισμό, συγκριτικά με τα υπόλοιπα δημητριακά που καλλιεργούνται σήμερα.
Ονομάζεται και βασιλική κινόα καθώς θεωρείται εκλεπτυσμένο και κορυφαίας ποιότητας φυτό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΚΟΛΟΚΥΘΟΣΠΟΡΟΣ

Περιγραφή: Ο Κολοκυθόσπορος είναι ο σπόρος του καρπού της Κολοκυθιάς (Cucurbita pepo), το οποίο ανήκει στην οικογένεια των Κολοκυνθοειδών. Οι σπόροι του καρπού της Κολοκυθιάς ή αλλιώς Κολοκυθόσποροι έχουν υψηλή διατροφική αξία και είναι ένα πολύ δημοφιλές και υγιεινό σνακ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΚΡΑΝΜΠΕΡΙ

Περιγραφή: Τα κράνμπερι ή αλλιώς γνωστά στη βοτανολογία ως «βακκίνια τα οξύκοκκα» είναι ένας τύπος μικροσκοπικών κόκκινων όξινων μούρων τα οποία είναι καρποί μικρών φυλλοβόλων θάμνων. Μοιάζουν, με τον κράνο, που είναι ο καρπός του δέντρου Κρανιά. Το πορφυρένιο χρώμα τους, εκτός από λαχταριστά φρούτα τα καθιστά και πολύτιμα βότανα, αφού σ’ αυτό οφείλονται τα πλούσια αντιοξειδωτικά που περιέχουν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΛΙΝΑΡΟΣΠΟΡΟΣ

Περιγραφή: Τον λιναρόσπορο συναντάμε με τρείς μορφές: Τον σκούρο (ανεπεξέργαστος), τον αποφλοιωμένο (με ανοιχτό ξανθό χρώμα) και τον γενετικά τροποποιημένο (που έχει πορτοκαλοκόκκινο χρώμα), ενώ τον χαρακτηρίζει μια διακριτική και γλυκιά γεύση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΜΑΡΑΘΟΣΠΟΡΟΣ

Περιγραφή: Ο μάραθος είναι ένα από τα αρχαιότερα καλλιεργημένα φυτά. Πρόκειται για αρωματικό κι εύγευστο μπαχαρικό με πολλές χρήσεις στην μαγειρική, τη φαρμακευτική αλλά και την ποτοποιία.Στην αρχαία Ελλάδα ήταν σύμβολο επιτυχίας και φαίνεται ότι οφείλει το όνομα του στην μνήμη της νίκης κατά των Περσών στο Μαραθώνα, το 490 π.Χ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΜΥΡΤΙΛΟ

Περιγραφή: Το Μύρτιλο, το ευρωπαϊκό blueberry, είναι φυτό χαμηλής ανάπτυξης. Εξαπλώνεται ως αυτοφυές, συνήθως σε εύκρατες και ψυχρές περιοχές, στα ψηλά βουνά των τροπικών περιοχών, ενώ αναπτύσσεται σε όξινα, δηλαδή μη αλκαλικά εδάφη και σε δροσερές θέσεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΑΠΑΡΟΥΝΟΣΠΟΡΟΣ

Περιγραφή: Παπαρουνόσπορος ή μηκονόσπορος.
Πρόκειται για τον ελαιούχο σπόρο της κοινής και πανέμορφης παπαρούνας, που αναφέρεται σε πολλά αρχαία ιατρικά κείμενα. Οι Μινωίτες, που κατοικούσαν στην αρχαία Κρήτη, καλλιεργούσαν την παπαρούνα για τους σπόρους της.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΟΥΣΑΜΙ ΑΠΟΦΛ.

Περιγραφή: Το σουσάμι προέρχεται από τις θερμές περιοχές της Ασίας. Η καλλιέργειά του αποσκοπεί στην παραγωγή των ελαιούχων σπόρων του. Θεωρείται ένα από τα αρχαιότερα ελαιοδοτικά καλλιεργούμενα φυτά κι η σπουδαιότητά του στους αρχαίους πολιτισμούς ήταν ιδιαίτερη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΟΥΣΑΜΙ ΜΑΥΡΟ

Περιγραφή:Συχνά συγχέουμε το μαύρο με το λευκό σουσάμι. Ωστόσο, πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους είδη.
Την πρώτη γραπτή αναφορά στο μαύρο σουσάμι, αυτόν τον ιδιαίτερο σπόρο, τη συναντάμε στην Παλαιά Διαθήκη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΤΑΦΙΔΑ

Περιγραφή: Αμπέλι, σταφύλι, σταφίδα. Ένα φυτό, ένας καρπός, μια διατροφική ιστορία. Η καλλιέργεια της αμπέλου στην Κρήτη χρονολογείται από τη νεολιθική περίοδο (6.000 π.Χ. – 2600 π.Χ.). Η σταφίδα, ο μούστος και το μέλι, αποτελούν για το νησί μας, παραδοσιακά, τις σπουδαιότερες γλυκαντικές ύλες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΦΑΓΟΠΥΡΟ

Περιγραφή: Το φαγόπυρο, ή αλλιώς «μαύρο σιτάρι», είναι ο μικρός και τριγωνικός καρπός ενός αυτοφυούς χαμηλού θάμνου και έχει χρώμα καφέ. Παρά την ονομασία του «μαύρο σιτάρι» δεν έχει σχέση με το σιτάρι, δεδομένου ότι δεν είναι χόρτο. Θεωρείται «ψευδο-δημητριακό» και στην ουσία είναι σπόρος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ