Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.
 

ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ

ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ

Προσεκτικά διαλεγμένα μπαχαρικά από κάθε γωνιά του πλανήτη, έρχονται στο πιάτο και στην κουζίνα σας και… απογειώνουν τις γεύσεις σας!
Τα μπαχαρικά μας επιλέγονται με τα πιο αυστηρά κριτήρια ποιότητας τόσο για το άρωμα και τη γεύση τους όσο  και
για τις συνθήκες συσκευασίας και μεταφοράς τους, ώστε το τελικό προϊόν να είναι άριστης ποιότητας.

4 ΠΙΠΕΡΙΑ

Περιγραφή: Πρόκειται για ένα υπέροχο μείγμα από εκλεκτής ποιότητας ολόκληρους κόκκους πιπεριών το οποίο περιέχει μαύρο, λευκό, πράσινο και ροζ πιπέρι.
Η ποσότητα του μαύρου, του πράσινου και του λευκού πιπεριού, προέρχεται από το ίδιο φυτό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΑΛΑΤΙ ΧΟΝΤΡΟ – ΨΙΛΟ

Περιγραφή: Εξαιρετικής ποιότητας θαλασσινό αλάτι, που μαζεύεται από τις αλυκές της Νότιας Κρήτης και στη συνέχεια αποξηραίνεται στον ήλιο με φυσικές μεθόδους και καθαρίζεται από ξένα σώματα.

ΑΜΜΩΝΙΑ

Περιγραφή: Τη συναντάμε με μορφή λευκής πούδρας. Είναι ανόργανη, δυαδική χημική ένωση που περιέχει άζωτο και υδρογόνο. Η αμμωνία (άμεσα ή έμμεσα) συνεισφέρει σημαντικά στις θρεπτικές ανάγκες των γήινων οργανισμών, εξυπηρετώντας ως πρόδρομη ένωση για τροφές.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΑΝΘΟΣ ΑΛΑΤΙΟΥ ΝΟΤΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

Περιγραφή: Εξαιρετικής ποιότητας θαλασσινό αλάτι, που μαζεύεται από τις αλυκές της Νότιας Κρήτης και στη συνέχεια αποξηραίνεται στον ήλιο με φυσικές μεθόδους και καθαρίζεται από ξένα σώματα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΑΝΘΟΣ ΚΑΠΝΙΣΤΟΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

Περιγραφή: Εξαιρετικής ποιότητας θαλασσινό αλάτι, που μαζεύεται από τις αλυκές της Νότιας Κρήτης και στη συνέχεια αποξηραίνεται στον ήλιο με φυσικές μεθόδους και καθαρίζεται από ξένα σώματα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΒΑΝΙΛΙΝΗ

Περιγραφή: Η βανιλίνη παράγεται από τη φυσική εκχύλιση των καρπών της βανίλιας σε συνδυασμό με μια χημική υπόσταση. Είναι μια κρυσταλλική σκόνη λευκού χρώματος που προσφέρεται στην αγορά σε μικρά λευκά φιαλίδια με κόκκινο καπάκι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ

Περιγραφή: Ο βασιλικός είναι ένα αρωματικό, ετήσιο και ποώδες φυτό που κατάγεται από την Ινδία και το Ιράν. Σήμερα, όμως, καλλιεργείται σε πολλές περιοχές του κόσμου. Η ετυμολογία της λέξης βασιλικός προέρχεται από την ελληνική λέξη βασιλεύς, καθώς από πολλούς βοτανολόγους θεωρείται ο βασιλιάς των βοτάνων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟ – ΣΚΟΝΗ

Περιγραφή: Γράφεται γαρύφαλλο και όχι γαρίφαλο, αφού η λέξη προέρχεται από το αρχαίο ‘’καρυόφυλλον’’. Το γαρύφαλλο είναι αρωματικό μπαχαρικό, χρώματος σκούρου καφέ, που προέρχεται από τη νότια Ασία και τη βόρεια Αμερική.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΓΛΥΚΑΝΙΣΟΣ ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗΣ

Περιγραφή: Τα ξυλένια αστεράκια που ονομάζουμε «αστεροειδή γλυκάνισο» είναι στην πραγματικότητα ο αστερόμορφος καρπός του φυτού, που αποτελείται από οκτώ μονόσπερμα καρπίδια, παρατεταγμένα, ημικυκλικά, περί τον άξονά τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΓΛΥΚΑΝΙΣΟΣ ΣΚΟΝΗ

Περιγραφή: Το “άνισο” όπως ονομάζεται, ο γλυκάνισος ή το γλυκάνισο προέρχεται από την περιοχή της της ανατολικής Μεσογείου και της νοτιοδυτικής Ασίας.
Ο σπόρος του γλυκάνισου, ίσως, ν’ αποτελεί ένα από τα πρώτα γνωστά μπαχαρικά της ανθρωπότητας, καθώς καλλιεργείται στην Αίγυπτο εδώ και τουλάχιστον 4.000 χρόνια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΔΑΦΝΗ

Περιγραφή: Η δάφνη είναι ένας θάμνος ή και μικρό δέντρο που έχει εναλλασσόμενα και με ελαφρά κυματοειδή μορφή φύλλα. Η οσμή τους είναι αρωματική κι η γεύση τους λίγο πικρή. Ανθίζει από τον Μάρτιο μέχρι και τον Απρίλιο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ

Περιγραφή: Το δενδρολίβανο, γνωστό και ως αρισμαρί, είναι αυτοφυές, θαμνώδες και αειθαλές φυτό, με βαθύ πράσινο χρώμα. Η καταγωγή του είναι από τις περιοχές της Μεσογείου, αλλά σήμερα καλλιεργείται και ως καλλωπιστικό, για τα ωραία κυανά του άνθη, σ’ όλη σχεδόν την Ευρώπη και τις εύκρατες περιοχές της Αμερικής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΔΥΟΣΜΟΣ

Περιγραφή: Ο δυόσμος είναι ένα είδος μέντας, γνωστό με την επιστημονική ονομασία Mentha spicata ή «ηδύοσμος ο μακρόφυλλος» επί το ελληνικότερο και συναντάται σε πάνω από 30 ποικιλίες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΣΤΡΑΓΚΟΝ

Περιγραφή: Η Αρτεμισία η δρακόντειος γνωστή, επίσης, και με το αριστοκρατικό όνομα «εστραγκόν», θεωρείται από πολλούς το μπαχαρικό των καλοφαγάδων καθώς έχει λεπτό, φινετσάτο άρωμα με πικάντικες νότες και μια  ιδιαίτερη γεύση, που θυμίζει ελαφρά αυτήν του γλυκάνισου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΘΥΜΑΡΙ

Περιγραφή: Το θυμάρι ή θύμος, η επιστημονική ονομασία του οποίου προέρχεται από το αρχαιοελληνικό ρήμα θύω = θυσιάζω, είναι ένα αυτοφυές θαμνώδες φυτό το οποίο αποτελεί σήμα κατατεθέν για την ελληνική κουζίνα και το συναντάμε σε ορεινές περιοχές.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΚΑΝΕΛΑ ΞΥΛΟ

Περιγραφή: Η κανέλα είναι το πιο γνωστό παγκοσμίως αρωματικό μπαχαρικό. Την συναντάμε από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα σε ολόκληρη μορφή (ξυλάκι) ή σε σκόνη, σε πολλές κατηγορίες προϊόντων και με διαφορετικούς ρόλους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΚΑΝΕΛΛΑ

Περιγραφή: Η κανέλα είναι το πιο γνωστό παγκοσμίως αρωματικό μπαχαρικό. Την συναντάμε από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα σε ολόκληρη μορφή (ξυλάκι) ή σε σκόνη, σε πολλές κατηγορίες προϊόντων και με διαφορετικούς ρόλους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΚΑΡΥ

Περιγραφή: Το κάρυ προέρχεται από την Ινδία και αποτελείται από ένα μείγμα μπαχαρικών, με χαρακτηριστικό κίτρινο χρώμα, ιδιαίτερο άρωμα κι έντονη γεύση,  το οποίο συναντάται σε πολλές διαφορετικές εκδοχές, ανάλογα με την περιοχή παρασκευής του και τις διατροφικές συνήθειές της.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΚΟΛΙΑΝΔΡΟΣ ΣΚΟΝΗ

Περιγραφή: Ο κόλιανδρος (κορίανδρος) προέρχεται από τη δυτική Ασία και χρησιμοποιείται ως άρτυμα από την αρχαιότητα. Καλλιεργείται σ’ ολόκληρο τον κόσμο για τους σπόρους και τα φύλλα του. Είναι μαλακό φυτό που φτάνει σε ύψος έως τα 50 εκ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΚΟΥΡΚΟΥΜΑΣ

Περιγραφή: Ο Κουρκουμάς – κουρκούμη ή κιτρινόριζα είναι η λαμπερή κίτρινη σκόνη που προέρχεται από το θρυμματισμό της ρίζας του φυτού Curcuma longa, και ανήκει στην οικογένεια της πιπερόριζας και τον συναντάμε κυρίως στην Ινδία και την Ινδονησία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΣΚΟΝΗ

Περιγραφή: 100% φυσικά αποξηραμένο κρεμμύδι το οποίο πολτοποιείται σε φλοίδες ή και σκόνη.
Το κρεμμύδι παλαιότερα χρησιμοποιούνταν ως λαχανικό, τα τελευταία, όμως, χρόνια έχει περάσει και στην κατηγορία του καρυκεύματος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΚΥΜΙΝΟ

Περιγραφή: Το κύμινο αποτελεί εδώ και χρόνια βασικό συστατικό κάθε συλλογής καρυκευμάτων. Είναι παγκοσμίως δημοφιλές κι αποτελεί βασικό άρτυμα στις κουζίνες πολλών περιοχών, ιδιαίτερα σε χώρες της νότιας Ασίας, της βόρειας Αφρικής και της λατινικής Αμερικής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 

ΜΑΣΤΙΧΑ ΧΙΟΥ

Περιγραφή: Μαστίχα ονομάζεται η αρωματική φυσική ρητίνη που εξάγεται από το μαστιχόδεντρο, ένα είδος σχίνου,  που ευδοκιμεί και καλλιεργείται αποκλειστικά στη Χίο, στα νότια, κυρίως, του νησιού και έχει μοναδικά έντονο άρωμα αλλά και γεύση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΜΑΥΡΟ ΠΙΠΕΡΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ – ΣΚΟΝΗ

Περιγραφή: Το μαύρο πιπέρι ή κοινώς μαυροπίπερο, έχει ιδιαίτερα πικάντικη γεύση και ξεχωριστό άρωμα, που οφείλονται στη χημική ουσία πιπερίνη που περιέχει, μια ουσία που του επιτρέπει να συνδυάζεται και με κάθε μορφής παρασκεύασμα, καθιστώντας, έτσι το πιπέρι, το μπαχαρικό με την μεγαλύτερη παγκόσμια κατανάλωση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΜΑΧΛΕΠΙ ΣΚΟΝΗ

Περιγραφή: Το μαχλέπι είναι ένα μικρό σποράκι που περιέχεται  στο κουκούτσι ενός είδους κερασιάς, που ονομάζεται “πετροκερασιά”. Μοιάζει με μικροσκοπικό αμύγδαλο, έχει διάμετρο 6 χιλιοστά περίπου και το άρωμά του είναι κάτι ανάμεσα σε πικραμύγδαλο και κεράσι με νότες από άνθη πορτοκαλιάς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟ – ΣΚΟΝΗ

Περιγραφή: Το μοσχοκάρυδο (επίσης γνωστό στην Ινδονησία ως pala) είναι ένα από τα δύο μπαχαρικά το άλλο είναι το μασίς τα οποία προέρχονται από διάφορα είδη δέντρων του γένους Myristica. . Ο σπόρος του είναι περίπου ωοειδούς σχήματος με μήκος από 20 έως 30 χιλιοστά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΜΠΑΧΑΡΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ – ΣΚΟΝΗ

Περιγραφή: Στην Ευρώπη το μετέφερε από τη Τζαμάικα ο Χριστόφορος Κολόμβος. Το μπαχάρι, ή αλλιώς πιπέρι της Τζαμάικα είναι ο αποξηραμένος καρπός του φυτού P. dioica του οποίου οι καρποί συλλέγονται όταν είναι πράσινοι κι άγουροι, για να αποξηρανθούν παραδοσιακά στον ήλιο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΜΠΟΥΚΟΒΟ (ΓΛΥΚΟ  – ΚΑΥΤΕΡΟ)

Περιγραφή: Υπάρχουν δύο είδη μπούκοβου, το γλυκό και το καυτερό. Το κάθε είδος προκύπτει από την αντίστοιχη ποικιλία αποξηραμένων και  θρυμματισμένων κόκκων κόκκινης πιπεριάς (καυτερή ή γλυκιά).  To μπούκοβο είναι βαλκανικό μπαχαρικό το οποίο ανήκει στην οικογένεια των καψικών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΝΥΦΑΔΕΣ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΚΥΠΡΟΥ

Περιγραφή: Μοναδικής ποιότητας αλάτι, σε μορφή μικρών καφέ κρυστάλλων. Ένα προϊόν απολύτως φυσικό, που καπνίζεται με φυσικές μεθόδους και χρησιμοποιείται ως προσθήκη στο πιάτο ή στο τέλος του μαγειρέματος, προσδίδοντας μια υπέροχη γεύση καπνιστού.

ΝΥΦΑΔΕΣ ΚΥΠΡΟΥ

Περιγραφή: Μοναδικής ποιότητας αλάτι, σε μορφή μικρών κρυστάλλων. Ένα προϊόν απολύτως φυσικό που χρησιμοποιείται ως προσθήκη στο πιάτο ή στο τέλος του μαγειρέματος, προσδίδοντας υπέροχη γεύση.

ΞΙΝΟ

Περιγραφή: Σε κανονικές συνθήκες έχει τη μορφή λευκής, κρυσταλλικής σκόνης. Το κιτρικό είναι ασθενές οργανικό τρικαρβοξυλικό οξύ. Είναι πολύ διαδεδομένο στο φυτικό βασίλειο, κυρίως το βρίσκουμε στα λεμόνια και τα άλλα εσπεριδοειδή, στο ακτινίδιο, τις φράουλες και σε πολλά άλλα φρούτα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΑΠΡΙΚΑ ΓΛΥΚΙΑ

Περιγραφή: Η γλυκιά πάπρικα είναι ένα πασίγνωστο μπαχαρικό που χρησιμοποιείται στις κουζίνες από την Ευρώπη μέχρι και την Λατινική Αμερική. Η ιστορία της ξεκινά από το κεντρικό Μεξικό τον 16ο αιώνα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΑΠΡΙΚΑ ΚΑΠΝΙΣΤΗ

Περιγραφή: Η καπνιστή πάπρικα αποτελεί ένα ιδιαίτερο μπαχαρικό, το οποίο περιέχει όλες τις ουσίες,  το χρώμα και τ’ αρώματα της απλής πάπρικας. Μετά, όμως, από το κάπνισμά της, που άρχισε να γίνεται με παραδοσιακό τρόπο στην Ισπανία, τη χώρα στην οποία αποτελεί κυρίαρχο μπαχαρικό, προκαλεί μια γευστική επανάσταση στον ουρανίσκο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΥΤΕΡΟ – ΚΑΓΙΕΝ

Περιγραφή: Το πιπέρι καγιέν είναι μια ποικιλία του είδους Καψικόν το ετήσιον που παράγεται από τις καυτερές πιπεριές χαλαπένιο (jalapeños). Έχει έντονο κόκκινο χρώμα, έντονη πικάντικη γεύση και ιδιαίτερο άρωμα. Χρησιμοποιείται, κυρίως, σαν καρύκευμα σε πικάντικες συνταγές.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 

ΡΙΓΑΝΗ

Περιγραφή: Η ρίγανη είναι ένα αρωματικό, πολυετές και θαμνώδες φυτό της Μεσογείου, που αναφέρεται και χρησιμοποιείται ευρέως στη μαγειρική από αρχαιοτάτων χρόνων. Η ετυμολογία της λέξης (αρχ. ορίγανον)  προέρχεται από τις λέξεις όρος και γκάνος (λαμπερός).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΚΟΡΔΟ ΣΚΟΝΗ

Περιγραφή: Πολλοί το παρομοιάζουν με τη Λερναία Ύδρα, καθώς διαθέτει, “πολλά κεφάλια’’ (έτσι ονομάζεται ο καρπός που περιέχει κάθε βολβός του). Αποτελεί μιαν από τις πολυτιμότερες υπερτροφές από την αρχαιότητα ως και σήμερα, καθώς είναι “πανίσχυρο’’ σε ιχνοστοιχεία και βιταμίνες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΟΔΑ

Περιγραφή: Το διττανθρακικό νάτριο όπως ονομάζεται επιστημονικά η μαγειρική σόδα συναντάται σε μορφή λευκής σκόνης. Πρόκειται για ορυκτά άλατα που εντοπίζονται στη στάχτη των φυκιών και των φυτών, καθώς και στο νερό που αναβλύζει σε πετρώδεις περιοχές, πλούσιες σε ασβέστιο, νάτριο και κάλιο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΤΖΙΝΤΖΕΡ

Περιγραφή: Το τζίντζερ, η αλλιώς πιπερόριζα, προέρχεται από ένα πολυετές, ποώδες φυτό, το Zingiber officinalis και  ανήκει στην ίδια οικογένεια όπου ανήκει το κάρδαμο και ο κουρκουμας. Κατάγεται από την  Άπω  Ανατολή και καλλιεργείται στην Νότια Ασία και την Αφρική. Η ποιοτικότερη πιπερόριζα καλλιεργείται στην Καραϊβική.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ