Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.
 

ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

CANDIA VERDE / ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ/HORECA / ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Δεν είναι θέμα χρόνου ή ευκολίας.  Είναι ζήτημα σταθερής ποιοτικής  απόδοσης!!!
Τα αποξηραμένα λαχανικά, αποτελούν μιαν άριστης ποιότητας επιλογή για τους επαγγελματίες του χώρου, οι οποίοι επιθυμούν κορυφαία αλλά και σταθερή ποιότητα στην κουζίνα τους.

Τα αποξηραμένα μας λαχανικά είναι υψηλής ποιότητας, και στις περισσότερες των περιπτώσεων, προσφέρουν το ίδιο ή και καλύτερο αποτέλεσμα από τα φρέσκα. Αποτελούν εξαιρετική επιλογή για την εκτέλεση πολλών συνταγών, όπως π.χ. για την παρασκευή ζωμού,καθώς και για σαλάτες,
ριζότο ή και γαρνιτούρες κάθε είδους κρεατικών.

Ακόμη, είναι ιδανικά για να χρωματιστούν με φυσικό τρόπο οι σάλτσες, οι αλοιφές και τα dressing.

ΑΝΗΘΟΣ

Περιγραφή: Ο άνηθος είναι γνωστός από την αρχαιότητα για τις μυριστικές αλλά και φαρμακευτικές του ιδιότητες. Τον συναντάμε αρκετά συχνά σε διάφορες συνταγές.

Έχει ένα πολύ έντονο και χαρακτηριστικό άρωμα που τον καθιστά ξεχωριστό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΚΑΡΟΤΟ

Περιγραφή: Το καρότο συχνά θεωρείται το “απόλυτο λαχανικό”. Σε μορφή σκόνης αποτελεί μια εξαιρετική λύση για τους λάτρεις της γεύσης του, καθώς ενώ έχουμε την πλήρη γεύση του στο φαγητό μας, δεν ενοχλούμαστε από τη σκληρή του σωματοδομή κατά τη διάρκεια της κατανάλωσής του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΣΚΟΝΗ

Περιγραφή:100% φυσικά αποξηραμένο κρεμμύδι το οποίο πολτοποιείται σε φλοίδες ή και σκόνη. Το κρεμμύδι παλαιότερα χρησιμοποιούνταν ως λαχανικό, τα τελευταία, όμως, χρόνια έχει περάσει και στην κατηγορία του καρυκεύματος. Κι αυτό γιατί εκτός από την υπέροχη γλυκιά του γεύση, διαθέτει κι ένα υπέροχο, γλυκό άρωμα, που το καθιστά  ένα εξαίρετο μπαχαρικό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΦΛΟΙΔΕΣ

Περιγραφή:100% φυσικά αποξηραμένο κρεμμύδι το οποίο πολτοποιείται σε φλοίδες ή και σκόνη. Το κρεμμύδι παλαιότερα χρησιμοποιούνταν ως λαχανικό, τα τελευταία, όμως, χρόνια έχει περάσει και στην κατηγορία του καρυκεύματος. Κι αυτό γιατί εκτός από την υπέροχη γλυκιά του γεύση, διαθέτει κι ένα υπέροχο, γλυκό άρωμα, που το καθιστά  ένα εξαίρετο μπαχαρικό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΜΑΪΝΤΑΝΟΣ

Περιγραφή: Πρόκειται ίσως για την πιο διαδεδομένη “πρασινάδα”  στην ανθρωπότητα. Οι αρχαίοι Έλληνες τον είχαν σε μεγάλη εκτίμηση και τον χρησιμοποιούσαν σε   διάφορες τελετές τους. Χρησιμοποιείται κατά κόρο σε όλες τις μορφές είτε για το άρωμά του είτε για τη γεύση του. Ο αποξηραμένος μαϊντανός αποτελεί μιαν εξαιρετική λύση για κάθε είδος κουζίνας, καθότι αποδίδει ακόμη καλυτέρα σε άρωμα και γεύση μετά την αποξήρανση του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΝΤΟΜΑΤΑ

Περιγραφή: Γιατί ντομάτα σε σκόνη; θα αναρωτηθεί κάποιος. Είναι ο ιδανικός τρόπος για να πάρουμε όλη τη γεύση της ντομάτας χωρίς καθόλου υγρασία. Επίσης η αποξηραμένη ντομάτα έχει λιγότερη όξινη γεύση, αφού για να παραχθεί ένα κιλό αποξηραμένης χρειάζονται περίπου 7-8 κιλά φρέσκιας. Άλλωστε, από την αποξηραμένη ντομάτα χρησιμοποιείται μόνο η φλούδα (τοιχώματά) της.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΑΝΤΖΑΡΙ

Περιγραφή: Μια κουταλιά του γλυκού από παντζάρι σκόνη, αναπληρώνει σε γεύση κι άρωμα έναν φρέσκο ολόκληρο βολβό. Το παντζάρι στην αποξηραμένη του μορφή, μπορεί να μας δώσει πολύ περισσότερα οφέλη απ’ όσα το φρέσκο, κι αυτό επειδή μπορεί να χρησιμοποιηθεί με περισσότερες παραλλαγές.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΙΠΕΡΙΑ ΠΡΑΣΙΝΗ

Περιγραφή: Ονομάζεται κι “ανώριμος βασιλιάς”, καθώς οι  κίτρινες, πορτοκαλί και κόκκινες πιπεριές, είναι στην ουσία πράσινες που έχουν ωριμάσει! Αν και έντονη σε γεύση κι άρωμα, η πράσινη πιπεριά συνιστάται σε αποξηραμένη μορφή, αν επιθυμούμε ακόμη μεγαλύτερες αποδόσεις, καθώς χρειάζονται 5 κιλά φρέσκιας πιπεριάς για να παραχθεί ένα κιλό αποξηραμένης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΙΠΠΕΡΙΑ ΚΟΚΚΙΝΗ

Περιγραφή: Αν και έντονη σε γεύση κι άρωμα, η πιπεριά συνιστάται σε αποξηραμένη μορφή, αν επιθυμούμε ακόμη μεγαλύτερες επιδόσεις, καθώς χρειάζονται 5 κιλά φρέσκιας πιπεριάς για να παραχθεί ένα κιλό αποξηραμένης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΑΣΟ

Περιγραφή: Πρόκειται για ένα γνωστό σε όλους μας φυτό, το οποίο, δυστυχώς, δεν το καταναλώνουμε τόσο συχνά όσο θα έπρεπε. Διαθέτει ένα πολύ ιδιαίτερο και γλυκό άρωμα, ενώ συνδυάζεται με πολλά είδη τροφών.

Είναι ένα φυτό από το οποίο χρησιμοποιούμε όχι μόνο τον κορμό και τα φύλλα του, αλλά και τον βολβό του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΚΟΡΔΟ

Περιγραφή: Πολλοί το παρομοιάζουν με τη Λερναία Ύδρα, καθώς διαθέτει, “πολλά κεφάλια’’ (έτσι ονομάζεται ο καρπός που περιέχει κάθε βολβός του). Αποτελεί μιαν από τις πολυτιμότερες υπερτροφές από την αρχαιότητα ως και σήμερα, καθώς είναι “πανίσχυρο’’ σε ιχνοστοιχεία και βιταμίνες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΙΝΟΠΡΑΣΟ

Περιγραφή: Το σχοινόπρασο ή chives, όπως μπορεί να το γνωρίζουν μερικοί, έχει κάνει δυναμική παρουσία στο τραπέζι μας τα τελευταία χρόνια, πράγμα που οφείλεται κυρίως στις διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές μαγειρικής.

Πολλοί σεφ το χρησιμοποιούν στις συνταγές τους είτε σε φρέσκια είτε σε αποξηραμένη μορφή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ